Troškovi održavanja i popravaka povoljniji su nego za decentralizirana rješenja, jer se mora održavati samo jedan kotao ili nekoliko kotlova.

Omogućuje više prostora

Nadalje, u stambenom prostoru ostaje više raspoloživog prostora. Osim toga, odmah ili kasnije na instalaciju centralnog grijanja može se priključiti jedan ili više obnovljivih izvora energije, npr. veliki solarni sustavi.

Moderna rješenja grijanja postavljaju stambeno gospodarstvo pred velike izazove. Postojeća oprema za centralno grijanje, u stambenim zgradama i čitavim stambenim kompleksima polako ali sigurno zastarijeva, što znači da je modernizacija neizostavna. Iako mnogi stanari žele imati svoj uređaj u stanu, činjenica je da je, energetski i investicijski gledano, kotlovnica prihvatljivije rješenje. Osim uštede na troškovima održavanja i posluživanja, značajna je i ušteda stambenog prostora koji je danas skup. Upravo za srednje i velike instalacije u stanogradnji, poslovnim zgradama i u industriji, energetska učinkovitost pruža mogućnosti velikih ušteda energije, koje možete odlično iskoristiti s Bosch Toplinskom tehnikom kao partnerom.

S besprijekorno međusobno usklađenim komponentama možemo realizirati kompletne sustave, isplative investitoru i najmoprimcu, te prijateljske prema okolišu. Modernizacija prelaskom sa plinskih konvencionalnih kotlova na kondenzacijske plinske kotlove, korištenjem toplinske energije vrelih dimnih plinova, omogućava postizanje veće energetske učinkovitosti. Time se može uštedjeti između 15% i 30% energije, ovisno o sustavu.

Bolje iskorištenje goriva, manje zagađenje okoliša, uzorna ekonomičnost – Bosch i Buderus kondenzacijski kotlovi pojam su učinkovitosti na području tehnologije kondenzacijskih kotlova.

Kada je u pitanju učinkovita proizvodnja toplinske energije, možete birati između različitih modela. Ovisno o potrebi za toplinskom
energijom, moguće je rješenje samostalnim kotlom ili kaskadnom izvedbom.

Ovisno o specifičnostima objekta, kondenzacijska tehnologija u kaskadnoj izvedbi predstavlja jedno od najizglednijih rješenja pouzdane, učinkovite i ekološke kotlovnice. Mogućnosti kaskadnih sustava zidnih uređaja pokrivaju i potrebe stambenih zgrada. Regulacijski sustav omogućava upravljanje kaskadama do 16 uređaja.

Tvorničke instalacijske komponente omogućuju ugradnju do 10 uređaja u jedan kaskadni blok. Postavljanje se može izvesti na zid,
noseću konstrukciju linijski ili noseću konstrukciju leđa na leđa. Brzo, jednostavno, uredno. Uz najbolje moguće iskorištenje prostora.

Nije li to najfleksibilnija instalacijska mogućnost koju znate? Bosch i Buderus rješenja modernizacije stambenog prostora mogu se provesti vrlo jednostavno i bez velikog ometanja svakodnevnog života stanara, što je odlučujuća prednost na dinamičnom tržištu stambenog prostora.To je moguće provesti samo uz pomoć jedinstvene Bosch i Buderus tehnologije sustava

Prednosti centraliziranog kondenzacijkog sustava grijanja

  • energetski štedljiva kondenzacijska tehnologija i modulacija toplinskog učinka
  • moguće je spajanje na solarni sustav
  • provjereni i dokazani aluminijski izmjenjivač topline kotla
  • niži troškovi održavanja i servisiranja
  • za instaliranje kotlova najčešće nisu potrebne građevinske izmjene
  • štede na raspoloživom prostoru
  • jednostavni su za instaliranje zahvaljujući manjoj težini i kompletno predmontiranom, tvornički podešenom i ispitanom sklopu